Trash the Dress Blog

A trashthedress.hu 2010.01.05én átvette ezt a blogot a korábbi blogírótól, hogy ezentúl a www.trashthedress.hu portál blogjaként üzemeljen. Hamarosan itt is olvashatjátok a legújabb magyarországi trash the dress történésekről szóló híreket!

HTML

A Dívány.Hu is felfedezte a trash the dress-t

2010.02.15. 18:26 | trashthedress.hu | Szólj hozzá!

A Dívány.Hu online magazin újságírói is felfedezték a trash the dress-t, és 2010. február 5-i cikkükben a www.mennyegzo.hu esküvőportál össznépi trash the dress fotózásán készült képeket használták fel illusztrációként.

Nagy örömünkre szolgál a ttd mozgalom félre nem értelmezése, mely egyértelműen kiderül a számos érdekes aspektust felvető cikkben.

Minden trash the dress rajongónak jó szívvel ajánljuk ezt az olvasnivalót:

Dívány.Hu - Gyilkold le a ruhádat!

Elindult a magyar trash the dress portál!

2010.01.05. 14:22 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Örömmel jelentem be, hogy nemrégiben elindult a magyar trash the dress portál, a www.trashthedress.hu!

A honlap célja, hogy némi nemzetközi kitekintés mellett bemutassa a magyar "trash the dress fotósok" munkáit, megismertesse a nagyközönséggel ezt a kreatív esküvőfotózási stílust, és megpróbálja a megfelelő mederben tartani ezt a néha félreértelmezett "mozgalmat".

Reméljük, hamarosan Téged is a honlap látogatói között üdvözölhetünk!

Címkék: kreatív fotó the vicces fotózás trash esküvői dress ttd trashthedress tresh treshthedress

Ötödik helyszín - Este az erdőben

2009.12.18. 17:27 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Utolsó helyszínként az eredeti elképzeléseknek megfelelően kerestünk egy sejtelmes erdős részt. Itt már nagyon fáradtak voltunk az egész napos fotózás után, és már-már elmebetegnek mondható képek születtek, de mentségünkre legyen mondva, mi nagyon jól éreztük magunkat.

Csak ízelítőül megemlítenék néhány emlékezetes beállítást:

  • Tell Vilma nyilat lő ki egy almára (ami természetesen egy másik menyasszony fején található)
  • A vőlegény baltával kergeti a menyasszonyokat
  • A menyasszonyok szellemként leselkednek a fák mögül
  • Az egyik menyasszonyt elássák egy gödörbe (aki az egészet végigröhögi, persze)
  • Az utolsó el sem merem mondani (maradjunk annyiban, hogy kellett hozzá a Pick-up platója és egy ásó)

Nem mondom, hogy nem vagyunk büszkék ezekre a képekre, de jobbnak látjuk nem megmutatni őket! :D

Címkék: the fotózás trash dress ttd trashthedress tresh

Negyedik helyszín - Budakeszi autómosó

2009.12.17. 13:41 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Az erdészetben töltött rövidke idő után néhányunknak egyéb teendőik miatt muszáj volt abbahagyni a bohóckodást, ezért már csökkentett létszámban érkeztünk az autómosóba, ahol elkezdődött az igazi őrület.

Coolették pick-upja volt az első áldozat, ami jó adag vizet és habot kapott. Az összes ttd menyasszony nekiesett szerencsétlen autónak, aztán kis idő múlva egymásnak. Persze, egy szem vőlegényünk se hagyta magát, előkerült a magasnyomású mosó berendezés, és kaptunk mi is rendesen a vízből meg a habból.

A képek mindent elmondanak a szavak helyett, azt hiszem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És persze, legbevállalósabb ttd menyasszonyunk most sem hazudtolta meg önmagát! :D

Harmadik helyszín - Erdészet

2009.07.15. 08:15 | mennyegzo.hu | 3 komment

Az erdészet szó hallatán - gondolom - mindenkinek - ahogy nekünk is - hatalmas farakások, sár, láncfűrészek és jó kiállású favágók jutnak eszébe. Mi is valami ilyesmiben gondolkodtunk, de aztán valami még ennél is jobbat kaptunk: régi, rozsdás munkagépek, szénakazlak, lovak - fa viszont annál kevesebb, de nem baj, később orvosoltuk.

Néhányan közülünk Tétényben elbúcsúztak betegségre és egyéb elfoglaltságra való hivatkozással, de az erdészetben még viszonylag nagy számban jelen voltunk. Egy kisebb csoport a következő helyszínre már nem tartott velünk, ezért ketté vált a banda, és növelve a hatékonyságot az erdészeten belül is két helyszínen folyt a fotózás.

Bár a Duna-parton még viszonylag visszafogott volt a csapat, itt már kezdtek mutatkozni a fáradtság (a szó pozitív értelmében vett) jelei: szénabálákra és szénapadlásra mászás, lóetetés és "vasvillázás", kazalról leugrás, markolókanálban szundikálás, autódarura felmászás, traktorvezetés, utánfutón utazás és ehhez hasonló attrakciókra került sor.

www.mennyegzo.hu

Címkék: esküvő the vicces trash menyasszony dress ttd mennyegzo trashthedress

Második helyszín - valahol Nagytétényben

2009.05.23. 16:45 | mennyegzo.hu | 1 komment

Rövid megszakítás után folytassuk a Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózás élménybeszámolóját a második helyszínnel, mely egy elhagyatott Duna-parti szakasz volt valahol Nagytétényben.

Nagy nezehen elszakadtunk a Sacelláry Kastélytól, és elindultunk az első "trashesebb" helyszín felé, ahol összefirkált aluljáró, víz, betonkarikák és még sok minden várt ránk.

Előtte azonban még megálltunk "pihenni" a civilizáció utolsó stációjának számító benzinkúton, ahol nem kis megrökönyödést váltottunk ki. Volt olyan eladó, aki megkérdezte a mosdó előtt álldogáló menyasszonyoktól, hogy "Ti mind ma mentetek férjhez???" - nagyon vicces volt!

Rövid technikai szünet után, immár Mozarttal kiegészülve elkészültek a Legtrendibb TTD Menyasszony versenyből már megismert graffitis, aluljárós képek, melyek a kedvenceim közé tartoznak...

Ezután, mivel már bőven ebéd idő után jártunk, egy rövid kis piknik következett, ahol előkerültek a "Zsoltinak" sütött muffinok, sós sütik és üdítők. Túl sok pihenőt azonban nem tudtunk engedélyezni magunknak, hiszen még rengeteg helyszín várt ránk...

Következett a vízpart. Itt mindjárt kiderült, kik a legbevállalósabb menyasszonyok. Már nem is emlékszem pontosan, hogy Aagassi vagy Kutyus volt előbb a vízben (vajon véletlen, hogy ők végeztek az első két helyen? :-)). A lányok többsége azonban végül megsajnálta trash ruháját, vagy talán a víz hőfoka tartotta vissza őket, de a többség  ekkor még kihagyta a vizezős részt az életéből, pedig a 3 menyasszonynak (jómagam voltam a harmadik, miután Zsolt felhívta a figyelmemet rá, hogy nekem "kötelességem" bevállalósnak lennem) igazán ütős képei születtek itt. A teljes elmerülést csak Kutyus vállalta be. A mai napig nem értem, hogy nem kapott tüdőgyulladást! :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután J.Piri virított egy nagyot a fáramászós, angyalszárnyas képeivel. Azóta is nagyon sokat dícsérjük érte! :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mielőtt a betonkarikák és betonkupacok felé indultunk volna, megszülettek az első képek, melyeken mind a tizenhárom BNM TTD Menyasszony látható a portáltól kapott "fórumlila" reklámesernyőkkel a kezükben.

Innen tovább a betonkarikákhoz és betondarab-kupacokhoz. Nagyon vicces volt. Itt hangzott el az aznapi egyik kedvenc mondatom, amin Gáborral (fotós) annyira elkezdtünk nevetni, hogy a könnyem is kifolyt. Néhány "kikukucskálok a betonkarikából" fotó után  Áron közölte ugyanis, hogy a képek tök olyanok, mintha egy kerek házban laknék, és épp kinéznék a kerek ablakon. Gáborral egyszerre kiáltottunk fel, hogy "na de egy négyszögletes háznak nem lehet kerek ablaka?" - Persze, nem lehet! :D :D :D

Némi segítséggel sikeresen kimásztam a betonkarikából, és átadtam a helyen az utánam következőknek. Közben a banda fele közben felmászott a nem messze lévő betontömb-kupacra, majd amikor ezt meguntunk, "futósat", "kánkánosat" és "körtáncosat" játszottunk az operatőr, Zsolti kedvéért.

A legvégén megszülettek az "Aagassi és a bicajosok" című képek, melyek - szerintem - fantasztikusak lettek!

És ha már kétkerék, a jó kis sima betonúton megejtettük a motorozós képeket, melyek nagy sikert arattak a menyasszonyok körében.

Innen indultunk tovább Budakeszire több órás késéssel, így a forgatókönyvet egy kicsit felül kellett írnunk. De ez már egy másik történet...

www.mennyegzo.hu

 

 

Címkék: esküvő vicces menyasszony mennyegző ttd trashthedress

Kiderült ki volt a legtrendibb!

2009.05.17. 20:14 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Pénteken lezárult a szavazás, melynek keretében azt kérdeztük a www.mennyegzo.hu látogatóitól, hogy szerintük ki a legtrendibb Mennyegzős Trash the Dress Menyasszony.

A közönség szavazatai alapján a legtrendibb Kutyus lett:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második helyen pedig Aagassi landolt:

 

Gratulálunk a nyertesnek és a második helyezettnek is!

www.mennyegzo.hu

 

Címkék: the trash dress

BNM TTD Fotózás Cosmopolitan szemmel

2009.05.12. 18:17 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

A Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózáson a vendégünk volt Kis Adrienn a Cosmopolitan.Hu újságírója, aki nagyon lelkesen szemlélte az eseményeket. Különösen a mi kis pink Cadillac limuzinunk tetszett neki, a Cosmopolitan.Hu-n található cikkhez is ebben a témából választott képet.

 A cikk az alábbi linkre kattintva olvasható:

www.mennyegzo.hu/ttd_cosmopolitan.pdf

A címe is magáért beszél: Ruhagyilkos menyasszonyok :-)

www.mennyegzo.hu

 

 

Már csak 3 nap van vissza, lássuk, hogy állunk!

2009.05.12. 10:34 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Az első helyezett jócskán elhúzott, egyre biztosabbnak látszik a helye, de azért 3 nap alatt is történhetnek csodák! A második helyezett személye azonban kérdéses, 3 lány fej-fej mellett, szinte azonos szavazattal küzd a fotókönyvért... Lássuk a grafikont nevek nélkül:

www.mennyegzo.hu

A szavazás állása az első nap után

2009.05.08. 18:51 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Helyzetjelentés a szavazásról, melyen a legtrendibb BNM TTD Menyasszony keressük. Itt csak a beérkezett szavazatokról láthattok egy grafikont nevek nélkül, hogy izgalmasabb legyen. Az első helyezett nagyon elhúzott, de természetesen sosem lehet tudni, hogy mikor előzi be valaki. A szavazatokon tisztán látszik, hogy ki az, aki elkezdte terjeszteni a linket... Még a többieknek sem késő. Főként, hogy az első helyezett díja mellett a második helyezettnek is felajánlottam egy nyereményt, mégpedig egy fotókönyvet, melyben saját és közös képek lesznek megtalálhatók...

A következő helyzetjelentés csak jövő héten lesz látható, úgyhogy senki ne üljön a babérjain! Lássuk, ki szeretne a legjobban nyerni!

Hajrá Lányok!

www.mennyegzo.hu

 

Címkék: szavazás menyasszony trendi fotókönyv mennyegzo trashthedress

Ki volt a legtrendibb Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress menyasszony?

2009.05.07. 11:39 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Mielőtt folytatnám a beszámolót, hadd osszam meg Veletek egy most indult nyereményjátékunk részleteit!

Keressük a legtrendibb BNM TTD Menyasszonyt!

A részletek az alábbi linken találhatók:

www.mennyegzo.hu/legtrendibb_bnmttd_menyasszony.html

Hajrá Lányok!

 

www.mennyegzo.hu

Hódít a BNM TTD!

2009.04.28. 12:03 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

A NOL.Hu után az EsküvőVilág Magazin érdeklődésére is méltónak találtatott a Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózás, így ma az utóbbi oldal látogatói is megismerkedhettek velünk.

A cikket az alábbi linkre kattintva olvashatjátok el:

www.mennyegzo.hu/ttd_eskuvovilag.pdf

Szép napot mindenkinek!

 

www.mennyegzo.hu

Az első sajtódebüt' - NOL.hu

2009.04.27. 12:49 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Még csak néhány napja él a TTD Blog, Kosztolányi Éva, a NOL.hu újságírója máris felfedezte magának, és 2009. április 22-i cikkében említést tett a Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózásról...

Megkönnyebbültem, hogy a jelek szerint túlságosan "nem vertük ki a biztosítékot" nála, hiszen ha így lenne, nem ajánlotta volna olvasóinak ezt a Blogot.

Forrás: www.nol.hu

Köszönjük!

 

www.mennyegzo.hu

Az első helyszín - Sacelláry Kastély

2009.04.26. 08:41 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Ahogy korábban már elmeséltem, a Nagytétényi Kastélymúzeum kissé unfair viselkedését kompenzálva került a képbe a Sacelláry Kastély, melyért soha nem tudunk elég hálásak lenni nekik és a Sorsnak. Mint kiderült ugyanis, a Sacelláry Kastély sokkal-sokkal jobb trash helyszínnek bizonyult, mint a múzeum...

Leszámítva a figyelemfelkeltő és élénk színű kiegészítőket (nyakláncok, fülbevalók, cipők, színes harisnyák és alszószoknyák) itt készültek a viszonylag normális képek rólunk.

Ide érkezett a pink Cadillac DTS és Farkas Krisztína száz darabból álló luficsokra is.

A lányok kb. felével elkezdtük a fotózást, majd a többiek is csatlakoztak hozzánk, így összesen két órát tudtunk eltölteni a kastélyban, illetve egészen pontosan annak parkjában.

A limuzin nagy sikert aratott, a csajok teljesen odavoltak érte. Volt, aki a pinket teljes TTD-elvakultságában már "fórumlilának" látta, ugye, Rampus? :D :D :D Aztán jött Harika, aki megkérdezte, hogy én tudtam-e a limuzinról!!! :D :D :D Á, nem, gőzöm sincs, mit keres éppen itt! Hehe! :-)

Számos nagyon jó kép született itt, kezdtünk egészen jól belerázódni a fotózásba. Volt minden, ami egy dögös TTD menyasszonyhoz méltó:

- limóban pezsgőzés;
- avarban fetrengés;
- lépcsőről leugrás;
- csak úgy szimplán futkározás;
- luficsokorról lelógás;
- lufieregetés;
- menyasszonyi ruhában fáramászás (a második eresztés lufi fennakadt a fán - van ilyen! :D)
- kocsibetolás;
- vőlegény után futás.

Mivel azonban a kastélyban aznap igazi esküvő is volt, fél egykor elhagytuk a helyszínt. Látnotok kellett volna az esküvőre érkező igazi fotós nem kis megrökönyödését, amikor előbukkantunk a kastély háta mögött elterülő igazi trash parkból mind a tizenhárman (+fotósok és kísérők). Egyszer nagyon szeretném megkérdezni tőle, hogy akkor mit gondolt! :D

 

www.mennyegzo.hu

Címkék: cadillac pink kastély trashthedress trash the dress sacelláry limuzion

Elkészül-e 13 menyasszony 120 perc alatt?

2009.04.24. 20:08 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Naná, hogy nem! Mint tudjuk, a menyasszony védjegye, hogy lassan készül el. Ezzel lehet egyetérteni és vitatkozni is attól függően, ki hány perc alatt készült annak idején a Nagy Napon. Mindenesetre, nekünk nem sikerült tartani az erre szánt 120 percet. Talán mi voltunk naivak, amikor azt hittük, ez elegendő lesz. Talán csak az első találkozás izgalma és egy picit zavarba hozó mivolta, illetve az abból való felocsúdás tartott  tovább, mint gondoltuk. Nem tudom. Az azonban biztos, hogy bár a hangulat kitűnő volt, jelentős késéssel indítottuk a napot, ahogy az menyasszonyokhoz méltó.

Elnevetgéltünk a csajokkal, mígnem egyszer rápillantottam az órára, és máris 9:30-at mutatott. Tudtam, hogy a kastélyig minimum fél óra szükséges, és 10:00-kor megérkezik a pink Cadillac DTS limuzin, amit meglepetésnek szántam a lányoknak. Így nagy hirtelen nekiindultunk a fotósokkal és néhány már elkészült menyasszonnyal, és elrohantunk a Sacelláry Kastélyba, ahol már várt ránk a Limo-King pink csodája, mely két  óráig  csak a miénk volt (külön köszönet a tulajdonosnak a + egy óra grátisz rendelkezés állásért).

Rögtönzött felvezetőnk aztán a nagy sietségben elhagyta a lányok felét :), de végül azért ők is odaértek szerencsésen. A sminkesek nagy sebességgel készítették elő a lányokat a fotózásra Annánál, majd fél 12 magasságában teljes létszámban felvonult a Nagy Csapat (kivéve Mozart-ot, akiről már említettem, hogy mivel ő volt a 3 sminkes egyike, saját magára nem volt ideje, ezért ő csak később tudott menyasszonyként csatlakozni hozzánk).

Elkezdődhetett az igazi őrület! 

 

www.mennyegzo.hu

 

Címkék: cadillac esküvő vicces pink menyasszonyi vőlegény esküvői eskuvo menyasszony limuzin trashthedress trash the dress

A nap eseményei - A készülődés

2009.04.24. 09:44 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Kovácsné Szabó Erika, a Filmkovács.hu fotósa tegnap újabb képekkel örvendeztetett meg minket. Érdekes volt látni ismét, hogy ugyanarról az eseményről, ugyanazokról az emberekről, nagyjából hasonló kompozíciókkal is születhet stílusában egy kicsit más portfólió. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy alanytól, eseménytől függetlenül a fotós egyénisége ugyanúgy benne van minden egyes fotóban. Erika a visszafogottabb, nőiesebb fényképeket kedveli a jelek szerint, ugyanis portfóliójába a "legdurvább" képekből például nem is válogatott be. :-) Igazán remek munkát végzett, és erről az Olvasók is hamarosan megbizonyosodhatnak.

 

Lássuk a nap eseményeit immáron képekkel!

 

Szombaton reggel nagyjából nyolctól kezdtünk el gyülekezni Anna3 házában, amiért nem tudunk elég hálsak lenni neki! :-) Megérkezett Majdnemangyal, vagyis a fodrászunk és a GoldenApple Stúdió sminkesei is. Az első menyasszonyok máris elkezdték a készülődést, és Harika menyasszony (aki egyébként kertészmérnök, mely tulajdonságát később az erdőben is jól hasznosítottuk, hehe) is nekiesett a csukló- és hajdíszek összeállításának saját neveléső orchideái segítségével! Az öltöztetésben pedig Anna3 ikerlányai is segítettek.

Ismét köszönet mindegyikőjüknek a segítségért!

 

www.mennyegzo.hu

Címkék: trash menyasszony ttd trashthedress trash the dress

Újabb képek a vdArtphoto-tól

2009.04.23. 09:26 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Andy, Áron és Gábor tegnap újabb képekkel örvendeztetett meg minket! A zenés klip az alábbi linkra kattintva nézhető meg:

www.vdartphoto.hu/TTD_fotozas/TTD_Slide.mpg

Jó képnézegetést! :-)

 

www.mennyegzo.hu

Elkészült a Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Videó!

2009.04.22. 17:29 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Kovács Zsolt, a Filmkovács.Hu-tól ma befejezte 13 perc 13 másodperces kisfilmjét a 13 menyasszony és egy vőlegény részvételével lezajlott Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózásról, melyet a linkre kattintva nézhettek meg:

filmkovacs.hu/blog/archives/category/ttd

Gyengébb idegzetűek a 10. perc után, kérem, állítsák le a videót, és zárják be böngészőjüket! :D :D :D

A "narrátorszöveget" hamarosan megalkotom, bár nem hiszem, hogy bármelyik filmkocka magyarázatra szorulna! :D :D :D Zsolti nagyszerű munkát végzett, köszönet neki érte!

 

www.mennyegzo.hu

Címkék: videó esküvő the vicces trash menyegző dress mennyegző mennyegzo trashthedress trash the dress menyegzo

A Trash the Dress férjekről

2009.04.21. 19:15 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Kedves TTD Férjek!

Most Hozzátok szeretnék szólni. Tudom, az utóbbi napokban, hetekben utálatotok tárgya lettem a "hülye lila oldalammal" együtt! :D

Feleségeitek/menyasszonyaitok/barátnőitek számára az utóbbi napokban a Mennyegző.Hu és a Trash the Dress Fotózás majdnem mindennél fontosabb lett. Külön bocsánatért esedezem Rampara férje előtt, akinek a minap még el is kellett mosogatnia, mert Rampus az általam beígért képeket várta epedve a monitor előtt. Bevallom, azt tanácsoltuk neki, jöjjön el még néhány TTD-re, és a végén még porszívózni is fogsz!

Aztán itt van BLia férje. Szegényke! Végigloholt velünk fél Budán és Budakeszin a tűző napon. 13 őrült nővel nem lehetett egyszerű, még akkor sem, ha az egyik köztük a felesége volt.

HMóni férje már korán reggel ott gubbasztott velünk Annánál a készülődés alatt. Gondolom, milyen izgi volt! :D

Kutyus férje. Na, amit ő kapott aznap! :D Valakinek mesélte, hogy Kutty-ot még a Balatonba is alig lehet beimádkozni. Hááááááát! A Duna-parton látottak alapján azért ezt nehezen tudom elképzelni. Szegény, csak fogta a fejét egyik ámulatból a másikba esve. Aztán, amennyire én tudom, megbékélt a helyzettel. És megnézném a szomszéd néni arcát, amikor meglátja az "esküvői" képeiteket! :D Csak óvatosan! :D

És persze ott volt velünk Manguszta férje. Na, azért Téged nem sajnállak nagyon, ha nem bánod! :D Fantasztikus képeket készítettél! Öröm volt látni, mennyire élvezted, hogy Életed Párját fotózhatod. Persze, ő szabadkozik, hogy Te mindent ugyanígy szeretsz fotózni, de nem hittük el neki! :D

Anna3 párja! Téged meg abszolút nem sajnállak! Láttam Rajtad, hogy élvezted minden percét!!! :D :D :D

Természetesen, akik nem "merték" bevállalni, hogy velünk jöjjenek, ők sincsenek sokkal jobb helyzetben. Azt hitték, megússzák az őrületet, ha kihagyják a Bazi Nagy Mennyegzős TTD napot. De nem. Az őrület folytatódik! :-) Nemhogy alább hagyott volna a fórumozási kedv, a TTD zárt fórumon most lendült csak igazán be az élet!  Ezt jól példázza néhány számadat - tudom, Ti ebből jobban értetek! X-): a belső, zárt ttd fórum fennállása (2009. március 5.) óta 1914 bejegyzés született a fő topikban (azaz átlagban napi 43 bejegyzés), majd 2009. április 18-tól a mostani pillanatig (azaz 4 nap alatt) 395 (vagyis napi 99 - bőven dupláztunk!). 13 menyasszonytól és kb. 5 szolgáltatótól egész jó arány, nem igaz?! :-) Mindez azonban azt jelenti, hogy jónéhány órát együtt töltünk esténként virtuálisan ahelyett, hogy Veletek beszélgetnénk... Ezért szeretném most az elnézéseteket kérni, és egy kicsit magyarázni a bizonyítványt.

Biztos vagyok benne, hogy aki aznap velünk volt, láthatta, párja milyen jól érezte magát. Ha azonban olvasnátok a belső fórumot, azt is tudnátok, hogy sokak számára az volt a legfontosabb, hogy Ti mit szóltok majd a képekhez!

Számomra pedig a legnagyobb eredmény a fotózással kapcsolatban az alábbi néhány mondattal foglalható össze:

- olyasmit tettünk, amit néhányan egy kicsit féltek bevállalni, mégis levetkőzték gátlásaikat;
- olyasmit, amit néhányan közületek eleinte nem néztek jó szemmel;
- olyasmit, ami néhol már túlment az ésszerűség határain;
- és még sorolhatnám...

De tudjátok, mit? Megérte! A képek magukért beszélnek majd, és biztos vagyok benne, hogy büszkeség tölt el Titeket, ha meglátjátok őket! Természetesen, nem mind zúzós, őrült és polgárpukkasztó. A fotósok figyeltek rá, hogy néhány képen dögös ttd menyasszonyok legyünk.

Nekem személy szerint nagyon nagy öröm volt már kezdettől fogva, hogy a lányok (bocsánat, többségében asszonyok) ki tudtak szakadni a mindennapi mókuskerékből, meg tudtak feledkezni a napi gondokról, a válságról, mindenről. Tudtak rajongani és lelkesedni valamiért. Hálásak voltak a legapróbb dologért is, amit menet közben sikerült leszerveznem (például, Farkas Kriszti lufijait olyan kitörő örömmel fogadták, hogy el sem mertem képzelni, mit szólnak majd a pink Cadillac limuzinhoz, amit meglepetésnek szántam nekik!).

Dióhéjban, már csak egy egészen kicsi türelmet kérek Tőletek, és ígérem, megpróbálunk kiszakadni a TTD Fotózás varázsából! Hamarosan elkészülnek a képek (erre azért még készüljetek fel, őrjöngés várható!!! :D), és talán minden visszatérhet a régi kerékvágásba!

Köszönöm, hogy ilyen megértőek vagytok, és köszönet minden egyes helyettünk elmosogatott tányérért!!! Ti vagytok a legszuperebb férjek a Világon!!! :D
 

www.mennyegzo.hu

Egy ide illő reklám :-)

2009.04.21. 13:48 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

A Blog.Hu-n, ugyebár, engedélyezni lehet a külső reklámokat, és ezúttal (talán a véletlen - talán valamilyen automatika) igazán ideillő reklámot talált a mi kis Trash the Dress Fotózásunkhoz. Úgy gondoltam, ezt muszáj megőrizni az utókornak! :-)

Íme:

Hát igen! :D :D :D

 

 www.mennyegzo.hu

 

Címkék: the vicces trash dress piszkos trashthedress

A szervezésről

2009.04.20. 14:05 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Nem mondom, hogy egyszerű volt! Ezek után azonban sok meglepetés már nem nagyon érhet, azt hiszem... :)

Nem volt egyszerű, mert ilyet még soha senki nem csinált (nemhogy Magyarországon, de szerintem a Világon sehol - leszámítva a tömeges esküvőket, melyekről olvashatunk néha itt-ott). Ugyanakkor, visszatekintve, tulajdonképpen a végére minden klappolt, de ezt kb. tegnap este vagy ma reggel mertem csak beismerni magamnak. Lássunk néhány részletet, hogyan is zajlott a készülődés...

A tömeges trash the dress fotózás ötlete még tavaly év végén merült fel, amikor még alig száradt meg a tinta a Mennyegző átvételéről szóló szerződésen. Már ez egy teljesen új feladat volt a számomra, amivel még csak akkor kezdtem ismerkedni. A fotózást eredetileg nem én szerveztem volna teljes egészében, de végül, csak "megnyertem magamnak" ezt a  projektet, de nem bánom, mert nagyon tanulságos volt.

A szervezés az ötleteléssel kezdődött. Nos, ebben nem volt hiány, jöttek az őrültebbnél őrültebb ötletek a helyszínekről és szituációkról a menyasszonyoktól és a fórumozóktól egyaránt. Eltekintve nehény egészen őrült ötlettől (pl. temető, bár azért nem tudom, az mennyivel lett volna durvább, na de akkor is...) egészen használható anyag keletkezett. Elindult mindenki fejében a folyamat, ami végül az eredményhez vezetett...

Amikor a megvalósításra került sor, mindjárt az elején akadályokba ütköztünk. Mivel nem privát fotózásról volt szó, minden helyszínre engedélyt kellett kérnem. Elkezdtünk álmodozni a Hajógyári-szigetről és a Gázgyárról, de mint kiderült, sajnos életveszélyes állapotban van, így nem engedhettek oda be minket. A kapcsolattartó azonban nagyon segítőkész volt, segített ötletelni.

Így áthelyeztük a "székhelyünket" Budapest délnyugati felébe. A következő ezer dolláros ötlet az Infopark volt. Mérnöki pontossággal megalkotott élek, szögletes formák, modern környezet, szép park. Abszolút el tudtam volna képzelni. Ők nem. A mai napig nem jött válasz...

Vele szemben azonban ott a Kopaszi-gát. Dunapart, park, virágoskertek, modern épületek, játszótér. Tökéletes. Az engedélykéréssel sem volt probléma, szívesen láttak volna minket. Ezért külön köszönet nekik! Még egy éttermet is találtunk ott, a Café Ponyvaregényt, akik 10 órai nyitásuk ellenére simán beengedtek volna minket készülődni reggel nyolckor. Külön köszönet Náray Richárd tulajdonosnak a kedvességéért.

Hogy miért nem jött össze, az egy másik történet, de mindjárt sort kerítek arra is.

A következő nagy álmunk az volt, hogy tömegközlekedjünk. Elképzelem, micsoda meghökkent arcokat hagytunk volna magunk után!!! A BKV Forgalmi osztálya azonban nem járult hozzá, hogy forgassunk, így ezt is kihagytuk. Reménykedtünk, hogy valamelyik villamos kocsiszínbe azért beengednek minket. Nem tették. Bánhatják. Mi is ezt tesszük.

Egy helyszín azonban adott volt: Kopaszi-gát. Mivel ez meglehetősen modern volt, szerettünk volna valamilyen romantikusabb hátteret is. Ehhez kinéztük a Nagytétényi Kastélymúzeumot. A múzeumigazgató nagyon kedves és készséges volt. Egészen a fotózás előtti 4. napig. Akkor ugyanis visszavonta az engedélyt. F...k! Eluralkodott rajtam a "namostmilesz?" életérzés.

És ekkor lépett színre Anna3 és Viki, akik azonnal a segítségemre siettek az új helyszínek keresésében. Az utolsó előtti pillanatban sikerült egy "múzeumpótlót" találni, ami, mint utólag kiderült, sokkal-sokkal jobb helyszín volt, mint a múzeum lett volna!!!

Az új helyszínen azonban aznap igazi esküvő volt, így csak délelőtt mehettünk oda. A tervek szerint azonban délelőtt a Kopaszin lettünk volna, így felborult az egész forgatókönyv, és szegény jó gát kiesett a pixisből...

Ezután már csak arra kellett figyelnem, hogy mindenkinek időben szóljak, hogy teljesen megváltozott a menetrend. A lányok egész könnyen vették az akadályt, pedig egy kicsit aggódtam, hogy mit szólnak majd ezekhez a nagy mérvű változásokhoz. Nagyon jól reagáltak, és segítettek haragudni a múzeumigazgatóra! :) :) :)

Hogy végül milyen helyszíneken zajlott a fotózás? Azt is elárulom nemsokára!

 

www.mennyegzo.hu

Címkék: the fotós trash helyszín dress esküvőfotózás mennyegző ttd trashthedress

Az első képek

2009.04.19. 23:35 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

De tényleg csak ízelítőül!

www.youtube.com/watch

A többi kép is érkezik hamarosan...

 

www.mennyegzo.hu

BNM TTD Team - A szolgáltatók

2009.04.19. 18:13 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Andy

Mondhatnám, az Alfa és az Omega. Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, amikor azt mondom, az ő felajánlásával kezdődött minden. Régi Mennyegzős Motorosként eddig is nagyon sokat köszönhet neki a portál. Évek óta velünk cseveg, és segíti a menyaszonyokat mindenben, amiben csak tudja. Mi már hónapokkal ezelőtt megtaláltuk a közös hangot. Nem véletlenül. Amikor felajánlotta, hogy ingyen és bérmentve elkészíti a sorozatot, mindannyian tudtunk, ez működni fog másokkal is. Segítőkész. Kreatív. Vidám. Optimista.

Zsolti

Ha Andy volt az Alfa és az Omega, akkor ez a cím minimum Zsoltinak is kijár. Szintén régi Fórumos motoros. Főként a szakmai topikban szokott pörögni, de nagyon szívesen segített bárkinek, bármikor. Szintén azonnal meglátta a csoportos TTD-ben rejlő lehetőségeket, és habozás nélkül csatlakozott a csapathoz. Hihetetlenül segítőkész és nagyon-nagyon jó fej. Sokat nevettetett minket. Nagyon jól áll neki a lila orchidea! :D :D :D

Anna3

Menyasszonyküldő ügynökként került fel a listára. Anyakönyvvezető. Az utolsó héten átavanzsált a TTD Fotózás mentőangyalává. Miután a Nagytétényi Kastélymúzeum az utolsó előtti pillanatban (kedden) visszavonta az engedélyét, Anna3 volt az, aki a segítségemre sietett. Helyismerete és kapcsolatai révén semmi perc alatt elintézte a "múzeumpótló" helyszín, melyről kiderült, hogy százszor-százszor jobb, mint a múzeum. A teljesen felborult forgatókönyv volt a következő, amit meg kellett oldanunk. Anna3 ezt is megtette. Beengedett a saját házába 13 őrült menyasszonyt, 4 fotóst, 1 videóst, 1 fodrászt, 3 sminkest, 2 férjet, 1 vőlegényt és 1 esküvőszervezőt. Akárhogy is nézem, ez 26 ember egy nappalira! Soha nem fogjuk tudni eléggé megköszönni neki!!!

Erika

Zsolti felesége. Két álomgyerek (ikrek: egy fiú - egy lány) anyukája. Fotós. Jó fotós! Nagyon kedves, mosolygós és segítőkész.

Áron

Andy férje. Dj Áron Bá. Reklámfilmversenymegnyerő (reméljük!). De itt most fotós volt. Vidám, kreatív, jókedélyű és kedves fotós. Szereti a katicákat és a méheket. De 13 menyasszonnyal is nagyon ügyesen boldogult. Esőember is. Szerencsére, esőt nem hozott magával szombaton. Szereti a jégkorongot, a floorballt és a röpit.

Gábor

Andy és Áron barátja. Fotós. Vicces, vidám, lelkes. Néha annyira nevetett a térdét csapkodva, hogy alig bírt fotózni. :) Hajósvizsgára készült. Reméljük, sikerült neki!

Mozart

Nem, nem tévedés. Menyasszony és sminkes volt egyben. Mozart most tanulja a sminkes szakmát. Önfeláldozásáért nagyon hálásak vagyunk neki. Fontosabb volt neki a többi lány sminkje, minthogy ő is időben beöltözzön. Így csak később tudott csatlakozni hozzánk, és sajnos nem tudott végig maradni. Így csak néhány kép készült róla.

Goldenapple

Valójában Ági. Sminkes. Mozart tanára. Nagyon ügyes, profi, segítőkész és jókedvű. A kedvenc szavai: "nyit", "csuk", "csukcsuk". Néha azt is mondja, hogy "felnéz". Jókedélyű, kedves.

Jutka

Sminkes. Belevaló, vidám, talpraesett lány. Ha valamilyen érthetetlen hiba folytán nem a konkurenciánál esküvőfórumozna, akkor biztosan benne lenne a menyasszonycsapatban. Így viszont fantasztikus szemhéjakat és ajkakat varázsolt nekünk. Ha már varázslás. Van egy trükkje. A fotózás kellős közepén előtűnik a semmiből egy ecsettel a kezében, és elkezdi púderezni az orrom, vagy rúzsozni a számat. :D

Majdnemangyal

Mennyegzős Menyasszony. Fodrász-tanuló. Amint értesült a szervezkedésről, azonnal jelentkezett egy kis fodrászkodásra. Csudaszép frizurákat varázsolt mindenkinek. Volt, aki csak a virág hajba tűzésére kérte meg, de volt, akinek komplett kontyot készített. Nagy köszönet érte!

Harika

Ismét egy menyasszony a szolgáltatólistán. Harika kertészmérnök. Büszke orchideatulajdonos. Vagyis, csak volt. Péntek estig. Akkor ugyanis lekaszabolta az összes orchideáját, és másnap hajnalban elhozta nekünk. Karkötőket is hajtogatott nekünk. Így mindenkinek jutott kar- vagy hajdísz. Még Zsoltinak is. Nagyon köszönjük!

Viki

Esküvőszervező. A barátnőm. Azért jött, hogy segítsen nekem, hogy inkább lehessek TTD Menyasszony, mint szervező. Hozott nekünk egy narancssárga rollert. Nagyon jó rollerezni! :D

Laci

Anna3 párja. Konvojvezető, amatőr fotós, motorosfiúhozó. Majdnem végig elkísért minket, és segített, amiben csak tudott. Nagyon hálásak vagyunk.

Ádám

Laci haverja. Motorosfutár. Van neki egy motorja. A motorján szívesen visz menyasszonyt. Akár többet is. Mármint nem egyszerre. Egymás után. 10 perc alatt 4 különböző menyasszony ült a motorján. Asszem, ezzel indulhatna a Guinness Rekordokban. :D

 

www.mennyegzo.hu

BNM TTD Team - 13 menyasszony + 1

2009.04.19. 14:13 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

avagy a Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Team!

BLia

2008-as Mennyegzős menyasszony. Ő volt az első, aki jelentkezett a fotózásra, azaz egészen pontosan kifejezte abbéli elképzeléseit, hogy szívesen zúzná szét menyasszonyi ruháját. Szereti a kaviárt, a Cure-t és a Depeche Mode-ot. :-)

Manguszta

2004-ben csatlakozott a Mennyegzőhöz, és minden instrukciót híven követve majd' egy éven át szervezte a Tökéletes Esküvőt. Maximalista, de már dolgozik rajta... Máig hálás a Párjának, hogy hagyja őt 'játszani' a fórumon. Jelenleg azon stresszel, hogyan tudassa kíméletesen Anyósáékkal az április 18-ikai tombolást. :-) Szereti az afrikai kakaóból készült keserű csokoládét (70% ++), a rózsaszín dolgokat, a SZÉNY-t és a Meerkat Manor

Rampara

2008-as Mennyegzős menyasszony. Harmadikként jelentkezett a TTD-re annak ellenére, hogy a férje nem tartotta jó ötletnek (meglátjuk, mit mond, ha meglátja a képeket!). Magas szociális érzékkel megáldott nő, aki szerint a lelki szabadság felbecsülhetetlen.

JPiri

Tősgyökeres Mennyegzős, aki még esküvő előtt áll, de egyszer őt is utoléri a "balsors", ebben biztos vagyok! :D Negyedik menyasszonyként jelezte, hogy szívesen részt venne, de mondata akkor még egy "csak hát"-tal végződött. Ha tudnátok, mi lett a vége!!!! :D :D :D

Mozart

2006-os Mennyegzős menyasszony. Őszinte, szókimondó, ugyanakkor önfeláldozó és segítőkész. Imádja a basset hound-ot. Nagyon ügyesen sminkel. Az ötös számú versenyző, aki "engem nem kihagyni" felkiáltással csatlakozott a Nagy Csapathoz.

Pereva

Ritkán van ideje fórumozni, de 2008. december 15-én jókor volt jó helyen, és persze jó helyre kattintott, így meglátta a TTD topikban, mire készülünk, majd "Én is, én is!" felkiáltással bekerült a csapatba hatodikként.

Cseresznye

2008-as Mennyegzős Menyasszony, aki jó eséllyel pályázna a "Magyarország Legőrültebb Kismamája 2009" címre, ugyanis Andrissal a pocakjában fotózta velünk át majdnem az egész napot. Nagyon finom rakott karfiolt tud csinálni! :D

Harika

Az én drága saját bejáratú menyasszonyom, akinek az első e-mailjét soha nem fogom elfelejteni. Már akkor tudtam, hogy jól megértjük majd egymást a készülődés hónapjaiban. A TTD képeket nászajándéknak szánja a leendő férjének (esküvő 2009 októberében), de kötve hiszem, hogy kibírja addig! :D

HMóni

A nagy segítő! Először "segítőnek" jelentkezett, mert menyasszonyként nem akarta vállalni a dolgot. Ez a korszak szerencsére nem tartott sokáig, közös erővel rábeszéltük a fotózásra. Vele ugyanarra a főiskolára jártunk, kár, hogy akkor még nem ismertük egymást!

Kutyus

Móni után Kutyus részéről sem tudtuk elfogadni az "én nem vagyok oda való" című kifogásokat. Pedig nagyon bizonygatta, de hál'Istennek nem hittünk neki. Nem tudom, mi lett volna velünk nélküle. Ő kapta ugyanis a képzeletbeli "Legbevállalósabb  Mennyegzős TTD Menyasszony 2009" címet.

Coolett

A legfiatalabb feleség köztünk. Nem biztos, hogy korát tekintve, de az esküvőtől eltelt napok számát figyelembe véve biztosan, neki ugyanis a TTD Fotózás előtt egy héttel volt az esküvője.

Peti

Nem álnév. Tényleg pasi. Coolett férje. Bizony. Rávette. És milyen jól tette!!! Éljen Peti, a TTD sztár! Férfiakat meghazudtoló kitartással végigcsinálta velünk a napot, és semmire nem mondott nemet. Eredetileg nem akarta széttrashelni az öltönyét, mégis megtette a fotósok kedvéért, hogy lefeküdt a földre, felült a vizes kocsiplatóra, míg nem egy óvatlan pillanatban eldurrant az agya, és baltával kezdett kergetni minket az erdőben - persze, csak a poén kedvéért!!! :D

Aagassi

2004-es Mennyegzős Menyasszony. A 13. harcos. Fedőneve: Béla (bocs, ez annyira tetszik, hogy nem hagyhattam ki!). Házassági évfodulójukra szánja a képeket ajándékként. Szereti a jógát és az üvegfestést. 2009. április 18-től TTD-függő.

Eviawedding

Ez is én. A szervező. Örök menyasszony. Persze, csak a fotók kedvéért. Nem, nem akarok beszélni róla! :D Aagassi már érti. Majd Ti is rájöttök. Megígértem, hogy nem lesz többet rajtam menyasszonyi ruha. Nem biztos, hogy így lesz.

 

www.mennyegzo.hu 

Címkék: esküvő the vicces fotózás trash vőlegény menyasszony zúzás dress mennyegző ttd mennyegzo

Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózás

2009.04.19. 13:51 | mennyegzo.hu | Szólj hozzá!

Bár úgy terveztem, írok némi bevezetőt, mielőtt belecsapnánk a lecsóba, ezt nem sikerült elkövetnem, mielőtt felvirradt volna a Nagy Nap 2009. április 18-án, amikor is megszerveztem a Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózást...

Tegnap annyi élménnyel gazdagodtam, hogy nincs türelmem töviről-hegyire elmesélni, hogy honnan indult ez az egész őrület, hogy jutott el hozzánk, és hogyan születtek meg az első Trash the Dress képek Magyarországon és a Mennyegző háza táján. Belecsapok tehát most a lecsóba, és később elmesélek minden más járulékos történetet a TTD fotózással kapcsolatban.

De nem, ez így mégsem lesz jó, legalább pár szóban el kell mondanom, hogyan is szerveződött össze a Nagy Csapat.

Adott volt két őrült esküvőszervező (Rátkai Tímea és Varga-Kovács Tímea - azaz én), akik első adandó alkalommal megejtették Trash the Dress Fotózásukat. Ezután ezeket a képeket megmutattuk a www.mennyegzo.hu esküvőportálon fórumozó exmenyasszonyoknak, akik azonnal jelezték, hogy szívesen lennének ők is Trash the Dress Menyasszonyok. Innen jött az ötlet, hogy akkor szervezzünk egy Bazi Nagy Mennyegzős Trash the Dress Fotózást.

A jelentkezők (mind szolgáltatók, mind menyasszonyok) jöttek azonnal, a csapat egyre bővült, és már az elején tudtunk, hogy ez valami rendkívüli dolog lesz!

Lássuk, mi lett belőle!

 

www.mennyegzo.hu